Вчера сутринта в 08:01 часа 5 служители от  Втора РСПБЗН

...
</TD
>Вчера сутринта в 08:01 часа 5 служители от  Втора РСПБЗН
Коментари Харесай

За изминалото денонощие пожарникари в Русенско са реагирали на 12 сигнала 

Вчера сутринта в 08:01 часа 5 чиновници от  Втора РСПБЗН с два автомобила са изпратени на сигнал за запалена кухня в заведение на адрес в гр. Русе на  ул. Рига. При идване на място пожарникарите откриват, че произшествието е зародило от пръснала лой към газовия котлон, при което се е запалила аспирацията. В резултата на пожара е унищожена част от аспирацията, кухненско съоръжение и подпокривно пространство. В 09:03 часа екип на ССОД - Русе е посетил местопрестъпление с лек автомобил на изхода от Русе в посока Бяла, където е оказал подпомагане на ЦСМП за преместване на потърпевш от лекия автомобил до колата за спешна помощ.

В 13:39 часа е получено известие за дим в региона на жп линията под тенис кортовете в парка в Русе. На място е открито, че няма пожар, а е пален огън най-вероятно за подготвяне на храна от скитник.

За времето от 11:38 до 12:35 часа чиновници от  РСПБЗН - Сливо поле са гасили запалени сухи треви на адрес в с. Юделник, а от 14:02 до 15:28 часа чиновници от  РСПБЗН – Ветово с два автомобила са гасили пожар в сухи треви в с. Глоджево, като и двете катастрофи са премахнати без вреди. 

Между 15:24 и 19:45 часа огнеборци от Втора РСПБЗН, от Първа РСПБЗН и ССОД са изпратени на сигнал за запалена суха трева на адрес в гр. Русе на ул. Рига. При идване на пожарникарите на място са открили, че от горящите треви се е запалила и новострояща се вила с дървена структура. Спасени от пожара са 6 здания в съседство. Пострадали хора няма.

По още 4 сигнала за пожари в сухи треви са работили пожарникарите през вчерашния ден. Такива катастрофи са имали чиновници на РСПБЗН – Сливо поле на адрес в с. Бабово /от 15:27 до 18:53 часа/, където гасенето на пожара е било извънредно затруднено, поради мощен вятър. От РСПБЗН - Бяла са гасили подобен пожар в с. Копривец, от 16:49 часа до 18:20 часа, като произшествието е зародило от запалена трева в двор от притежател на парцел и се развило наоколо до къщи, само че при намесата на огнеборците не е позволено да обхване и тях.

Следващите сходни сигнали са били за горящи сухи треви в с. Юделник, там от 16:49 до 18:20 часа са изпратени чиновници от  Първа РСПБЗН – Русе, а от 18:53 часа до 20:10 часа екип от РСПБЗН – Сливо поле е направил гасене на адрес в с. Малко Враново.

Вечерта, за времето от 18:24 до 20:45 часа, пожарникари с два автомобила са изпратени на сигнал за разпален гараж на адрес в с. Николово. На място е изяснено, че пожарът е зародил от оставен без контрол разпален газов котлон. Спасена е къщата в съседство.

В 22:19 часа чиновници с три автомобила, от Втора РСПБЗН и от Първа РСПБЗН в Русе, са изпратени за гасене на пожар в магазин на бул. Тутракан в Русе. Мъж от комерсиалния обект е отведен от екип на ЦСМП за обзор в УМБАЛ " Медика “ в Русе, защото е потърпевш при гасене с пожарогасител. По записите от охранителните камери на обекта е открито, че пожарът е тръгнал от външно тяло на климатик.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР